Witteveen+Bos

Zorg en gebouwde omgeving

Wil jij impact maken en een toegevoegde waarde zijn voor zowel ons bedrijf als de maatschappij?

Wij zijn op zoek naar een masterstudent planologie, (steden)bouwkunde of aanverwant, die bij Witteveen+Bos een afstudeeronderzoek wil doen. Het afstudeeronderzoek draait om de relaties tussen de zorg en de gebouwde omgeving. Die relaties zijn wederkerig. Zo bestaat er vanuit de zorg een vraag voor bijvoorbeeld huisvesting en moet die vraag zo goed mogelijk worden ingevuld. Anderzijds beïnvloedt de gebouwde omgeving de gezondheid van mensen en ook de manier waarop de zorg wordt georganiseerd. Wij willen vooral weten welke vraag er vanuit de zorg is, en wat de vraagtrend is. Wij willen ook weten hoe je vanuit de aanbodkant middels ingrepen in de gebouwde omgeving kunt bijdragen aan een goede zorg en, uiteindelijk, een hoge kwaliteit van leven.

Je komt te werken in de groep ruimtelijke ordening en planologie van Witteveen+Bos te Deventer. Deze groep werkt aan uitdagende en complexe projecten die zorgen voor een betere kwaliteit van de leefomgeving. Het gaat om de realisatie van nieuwe infrastructuur, woonwijken en bedrijventerreinen, maar ook om de ontwikkeling van natuur en recreatiegebieden en wind- en zonneparken. Wij maken masterplannen, bestemmingsplannen, inpassingsplannen, tracébesluiten en milieueffectrapportages, en adviseren onze opdrachtgevers en de betrokken bestuurders gevraagd en ongevraagd over hun plannen en projecten. Wij werken daarbij altijd in multidisciplinaire projectteams en we werken vaak in een weerbarstige omgeving, met veel betrokken stakeholders.

Wat wij vragen
  • Je volgt een opleiding planologie, (steden)bouwkunde of aanverwant op wo-niveau en je bent enthousiast, leergierig en in staat om zowel in een team als zelfstandig te functioneren;
  • Daarnaast ben je nauwkeurig en werk je gestructureerd. Je bent kritisch en probeert alles dat op je afkomt te begrijpen;
  • Wij vragen je om de relaties tussen de zorg en de gebouwde omgeving inzichtelijk te maken, en om die kennis toe te passen in een bepaalde case, bijvoorbeeld een stedelijke herontwikkeling. Hiervoor zul je o.a. meerdere interviews houden met partijen binnen ons netwerk.
Wat wij bieden
  • Wij bieden je een uitdagende omgeving met deskundige en ervaren mensen en betrokken begeleiding;
  • Je doet unieke ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening en planologie op;
  • We denken actief mee over jouw leerdoelen en geven jou ook de ruimte om je leerdoelen te halen;
  • Naast je afstudeeronderzoek krijg je de kans om in andere projecten te werken en bieden wij je dus een goede voorbereiding voor je toekomstige baan;
  • Standplaats Deventer, Heerenveen of Utrecht;
  • Aanvang en duur van de stage in overleg en je ontvangt een stagevergoeding.
Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze stage, reageer dan direct online. Wij verwachten daarbij een motivatiebrief van maximaal 1 A4, waarin je jouw visie op de aanpak en inhoud van de afstudeeropdracht beschrijft. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maurits Schilt, telefoon 06 27 16 97 73.