Witteveen & Bos – Adviseur Omgevingsmanagement

! This vacancy is in Dutch !

Adviseur Omgevingsmanagement – Witteveen & Bos Amsterdam, Deventer, Utrecht
Is het jouw ambitie om als adviseur omgevingsmanagement en projectcommunicatie te werken aan uitdagende, multidisciplinaire projecten op het gebied van water, klimaat, ruimte, energie en infrastructuur en zo een bijdrage te leveren aan duurzame gebiedsontwikkeling in binnen- en buitenland?

Wij zoeken een adviseur omgevingsmanagement en projectcommunicatie voor integrale verkenningen en planstudies die vorm en inhoud geeft aan het strategisch omgevingsmanagement in onze projecten. Als adviseur ben je dé spil tussen de techniek en de bestuurlijke en maatschappelijke omgeving waarin verbinding en draagvlak je belangrijkste resultaten zijn. Je bent breed inzetbaar in de projecten op de verschillende aspecten van omgevingsmanagement, zoals het stakeholdermanagement, besluitvorming, participatie en communicatie. Je denkt actief mee met alle mogelijkheden die de digitalisering ons biedt en hebt een eigen visie op hoe we op een participatieve manier het ontwerpproces kunnen doorlopen.

Voor deze functie moet je een echte teamspeler zijn, in staat zijn verschillende inhoudelijke terreinen te betrekken en ervoor kunnen zorgen dat op tijd de relevante informatie uit de omgeving beschikbaar is voor het ontwerpproces en/of de op te stellen producten. Daarnaast is het belangrijk dat je je kunt inleven in de belangen en standpunten van anderen en dat je deze kunt vertalen naar besluiten en project randvoorwaarden. Je schuwt daarbij de gesprekken met stakeholders niet en kan het gesprek in verschillende (digitale) werkvormen organiseren.

De product-marktcombinatie (PMC) Planstudies en procesmanagement is onderdeel van de sector Gebouwde omgeving. Jij zult deel uitmaken van de groep Omgevingsmanagement en projectcommunicatie binnen deze PMC. De projecten van de PMC variëren van strategische verkenningen tot uitdagende planuitwerkingen en betreffen alle Witteveen+Bos sectoren van Gebouwde omgeving, Delta’s kusten en rivieren, Energie, water en milieu tot Infrastructuur en mobiliteit. Binnen die projecten verzorgen wij projectmanagement en omgevingsmanagement, zorgen we voor een goede ruimtelijke inpassing en varianten ontwerpen en leveren wij inhoudelijke expertise op het gebied van onder andere milieueffectrapportages. Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn overheden en (semi)publieke instanties. Je werkt vanuit een standplaats in Deventer, Utrecht of Amsterdam en op projectlocaties.

Wat wij vragen
– Een afgeronde hbo of wo-opleiding op het gebied van planologie, bestuurskunde, milieukunde, sociale wetenschappen, communicatie of een vergelijkbare studierichting;
– Kennis van omgevingsmanagement en/of projectcommunicatie, waaronder de SOM aanpak en de Factor C methodiek;
– Brede inhoudelijke belangstelling en affiniteit met ruimtelijke en/of stedelijke ontwikkeling, infrastructuur, duurzaamheid en planprocessen;
– Een verbinder die het leuk vindt om in teams samen te werken;
– Een goed inlevingsvermogen in belangen van gesprekspartners;
– Affiniteit met en enthousiast over de digitalisering en de instrumenten die hiervoor kunnen worden ingezet om het omgevingsmanagement proces te begeleiden;
– Uitstekende mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden die je inzet in op analytisch niveau en om te overtuigen en te enthousiasmeren bij klanten en collega’s;
– Flexibiliteit om te kunnen werken in een dynamische omgeving;
– Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden
– Een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
– Afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
– Samenwerken met ambitieuze, enthousiaste en deskundige collega’s in multidisciplinaire teams;
– Verantwoordelijkheid in projecten en ruimte voor eigen initiatief en focus;
– Ruimte voor vernieuwende ideeën en het realiseren van visies;
– Aantrekkelijk loopbaanperspectief met gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
– Marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn
Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zichzelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?
Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw ir. H. (Hilke) van Strijp-Harms groepsleider Omgevingsmanagement en projectcommunicatie, telefoon 06-51188426 of de heer drs. ing. E.J.N. (Edgar) Rijsdijk, PMC-leider Planstudies en procesmanagement, telefoon 06-53375657. Vacaturenummer NL00474.